2015-10-02 21:32:52• hírek • Kocsis Zoltán

Az utolsó pillanatokban akár nyerhetett is volna az Olimpia

Nem született gól a román második osztályú bajnokság nyugati csoportjának hatodik fordulójának nyitómeccsén péntek délután, amikor az Olimpia a Medgyesi Gaz Metant fogadta.

Az első félidő egyértelműen az élvonalból a nyáron kiesett és oda visszavágyó vendégeké volt, akik Azdren Llullaku és Alex Muntean révén közel kerültek ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, ám előbb Claudiu Baican védett, utóbbi pedig csak az oldalhálót találta el. A félidő második részében aztán már az Olimpia is kezdett veszélyeztetni, ám előbb Rares Takács vétett célt, majd Cosmin Iuhas 35 méteres bombáját védte hatalmas reflexszel Alexandru Greab.

A szünet utáni percekben az Olimpia akár több gólt is szerezhetett volna, ám sorrendben Villand Róbert, Bogdan Faur és Takács is elhibázta a lehetőségeit. A másik kapu előtt Llullaku is villant, majd ismét a hazaiakon volt a sor: Cosmin Bura 19 évének rutintalanságával két komoly helyzetet is elhibázott.

A hosszabbításhoz érve mindkét gárda megnyerhette volna a meccset, ám előbb az olasz Cosimo Figliomeni nem járt szerencsével, majd Faur nem tudott betalálni négy méterről.

Ordító helyzet volt, amellyel az Olimpia megnyerhette volna a mérkőzést, ám összességében nem lehet elégedetlen, figyelembe véve, hogy a Gaz Metan tavaly még a Steaua, a Dinamo és az Astra orra alá tört borsot. És alighanem jövőre is azt fogja tenni.

Az Olimpiára kedden újabb nyári kieső vár, a Kolozsvári U. A mérkőzés 19:00 órakor kezdődik és a DigiSport4 élőben közvetíti majd a kolozsvári összecsapást.

Olimpia - Gaz Metan 0-0

Az Olimpia összeállítása: Baican - Muntean, Tataru, Heil, Iuhas, Chivari, Villand, Takács (77. Rus), Lukács (46. Bura), Selagea (79. Bostina).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: